Kutsume kõiki valima!!! KOV valimised 2013!

Hei sina, kes sa elad Rae vallas !

Kui sa ei ole veel otsustanud, keda valida, siis siin on sulle abiks väike kirjatükk.

Lagedil ja selle külades (Soodevahe, Veneküla, Ülejõe, Kopli, Kadaka, Tuulevälja, Saha) tegutseb aktiivselt üks kodukandiliikumise klubi. Kunagi ajutiselt pandud nimi "Lagedi Kanged Kargajad" on püsinud siiani. Osa selle seltskonna osa liikmeid on astunud sellele libedale teele, et osalevad Rae Valla KOV volikogu valimistel. Vaatamata sellele, et inimesed on erinevates erakonna nimekirjades, arutatakse kõiki piirkonna muresid üheskoos, otsitakse lahendusi, tehakse koostööd. Lisaks sellele, kõik ühes koos, nagu üks mees, viiakse läbi erinevaid piirkonnale suunatud üritusi nagu näiteks jaanituli, näidendid, võistlused, küla laadad, koristustalgud jne.

Tule liitu sinagi meiega!

Vaid sellistele volikogu kandidaatidele, kes teevad omavahel koostööd ühise eesmärgi saavutamiseks, võid sa edaspidi loota!

Need omavahel koostööd tegevad volikogu kandidaadid on:

Kai Lasn, nr 184

Rein Karm, nr 125

Aadi Potter, nr 131

Sass (Aleksander) Torjus, nr 105

Raits (Raivo) Kruuk, nr 162

 

See pilt on aastast 2004. Pildilt võid leida vasakul servas Raivo, Rein, Aadi, Raivo ja Sass paremal pool. Üritus on Lagedi Derby ja pildil siis võistluste vabatahtlikud ja asjapulgad..

 

 

Siin aga on ajalooline pilt Rae Valla KOV valimistest aastast 2009. Nendel valimistel ei kandideerinud sellel pildil olijatest ainult hobune Rigolett ja Unt.

 

 

 

Leidsin lõpuks ka pildi, kus meil kõigil on õnnestunud Kai Lasn muudelt toimetustelt pildile tirida. Üritus on 2008a Rae Rammumees Lagedil. Aadi ja Raivo (see, kes on Kruuk) on ka pildil.

 

Kõigi kandidaatide lühike tutvustus:

Kai Lasn

Kai on hästi tore, vahva ja toimekas naisterahvas, kes on elanud Lagedil juba 21 aastat. Kui rääkida sellest, millistesse ühiskondlikesse ühendustesse ja organisatsioonidesse ta kuulunud on, siis lihtsam oleks vist nimetada neid, kuhu ta pole kuulunud. Ta ei ole olnud ÜRO peaassamblee liikmesriigi delegaat, europarlamendi liige pole ta olnud. Aga igale poole mujale on ta kuulunud. Ta on olnud Lagedi külavanem, kuulunud ja kuulub valla volikogu komisjonidesse, Lagedi kooli hoolekogu liige, jne jne... Ilma Kaita ei toimu naljalt ühtki külaüritust Lagedi kandis. Ta rõõmustab, et lagedile on asunud elama palju noori. Juba viimase ratsavõistluse ja sügislaada Lagedi Sügis ajal soovis ta laenata labidat ja käru, et minna Jüri ja Lagedi vahelist kergliiklusteed ehitama. Ei maksa vist mainidagi, et Jaama ja Betooni tänavate olukord toob temal pisara silma.

 

Aadi Potter:

Milline mees on Aadi? Aadi on meie klubi raudvara ja aktiivne ürituste vedaja ja tagant tõukaja. Ta on isegi nii vajalik, et viimasel "Lagedi Sügis" toimunud laadal ja ratsavõistlustel kaaluti tõsiselt tema asemel hernehirmutise tegemist ja selle püstitamist võistlusplatsi äärde. Rinnas oleks siis sellel ilutsenud silt kirjaga "Korrapidaja Aadi - raisk üle seitsme hobuse soojendusplatsile ei lähe! Ja käituge korralikult! "

Aadi saab hirmus kurjaks, kui näeb, et valitseb ülekohus. Ka see ei meeldi Aadile kui lihtsal inimesel puudub võimalus teda puudutavates otsustes kaasa rääkida. Aadi on mees, kes on valmis nutma õlga märjaks ka presidendil endal, et loodaks Lagedi koolis rõõmus ja loominguline keskkond. Ja valla juhtimises peaksid olema ikka oma valdkonna tõelised asjatundjad ja kaasatud kodanikuühendused. Ahjaa, üks asi veel - Aadi poolt on ka sõbralik tervitus kaasvõitlejale üleskutse ennustusvõistlusele teemal "kes tuleb seekord Kai Lasni asemel volikogusse kui ta osutub valituks...

 

Rein Karm:

Rein on alati Lagedil olnud. Selline tunne on, et Rein oli Lagedil juba enne seda kui Lagedi Mõisat esmakordselt mainiti 1397 aastal. Rein teab absoluutselt kõike. Ka Reinu puhul on mõttetu üles lugeda kõiki komisjone, eestseisuseid ja aktiive, kuhu ta kuulub või on kuulunud. Neid lihtsalt on nii palju. Enne läheb jumala päike looja kui need kõik ühiskondlikud ametid üles saab loetletud. Tänu karmile tegutsemisele on just ka Rein Karmi teene, et Lagedi Kool mitte ainult ei püsi, vaid et see ka on uuenenud. Noore terve mehena võitleb ta ka lasteiale oma maja saamise nimel.

Sass (Aleksander) Torjus:

Põline mees Lagedi Ülejõelt! Kirjanik suure algustähega. Tema kõrval kahvatuvad isegi sellised kirjanikud nagu Kross, Anna Haava, Oskar Luts ja Šolohhov.  Ametilt on Sass Ülejõe linnapea. Suur mees! Aga ärge kartke teda. Kui teil on mingi mure, siis nagu härra Maurus võttis ka südaöösel raha vastu, nii võite Sassile oma muret kurta kasvõi kell 3 öösel! Ja Sass ei tee vahet, oled sa Vaidast või oled sa Missost - kui teil on mõni mure, siis Sass eelistab eelkõige ärakuulata just kaugemate külade tädid. Ja eriti tädi Maalid. Sass on seda meelt, et iga mure peab jõudma ametnikuni!

Kuna ilmselt on Sassil, kes muide on üliõpilane kõrgkoolis, plaan noore mehena hakata Lagedi kandis rahva arvu tõstma. , siis eriliseks mureks on tal  lasteaia kohtade järjekorra likvideerimine. Huvitav, mis ürituse ta järgmisena plaanib Lagedi kiigeplatsil korraldada? Kes teab?

 

Raits (Raivo) Kruuk:

Raivo Kruuk, tõeline Eesti mees, ka suure algustähega, võitleb lisaks kodukandi ja ratsaspordiklubi eest külaüritusi korraldades selle eest, et Lagedi ei oleks naaberaleviku Loo või teise küla, mis kannab nimetust Tallinn, et Lagedi ei oleks nende eeslinn, vaid et Loo ja Tallinn oleksid Lagedi eeslinnad!

Raivo lubas, et kui vallavalitsus ise ei hakka Jüri ja Vaskjala suunal kergliiklusteed ehitama, siis laenas ta minult juba täna labida, et läheb seda kohe ehitama!  Kuna ka Raivo, kes päris noore mehena plaanib mõned lapsed veel valmis saada, siis on temalgi suur mure uue valmiva Lagedi lasteaia hoone vastu.